Mites sexuals

mitos sexualesÉs molt fàcil caure en mites sexuals ja que moltes vegades acaben sent força estesos i generalitzats en la nostre societat. No obstant, aquests mites moltes vegades sobrepassen la frontera i acaben consolidant-se com a creences sobre la sexualitat, i és en aquest moment quan els mites comencen a confondre i inclús a formar estereotips i prejudicis que poden generar problemes sexuals, culpa, vergonya i pors irracionals a la persona.

Alguns dels mites sexuals més freqüents i que poden repercutir en la sexualitat són els següents:

 • La penetració és el més important

Les relacions sexuals són molt més que una mera penetració. Existeixen altres maneres de generar plaer que poden ser igual de gratificants o més.

 • La mida del penis és molt important

Està científicament comprovat que això és fals. La zona més sensible de la vagina es troba a dos centímetres de l’entrada, a més a més, la vagina està composada per teixits musculars que s’adapten a la mida promig del penis.

 • L’home sempre té desig sexual

Tant els homes com les dones, no sempre tenim desig sexual. En general el desig sexual és igual en ambdós sexes. Un factor que hem de tenir en compte és que culturalment l’home, al contrari que la dona, sempre ha tingut més llibertat alhora d’expressar el seu desig sexual. El desig sexual no depèn del gènere sinó de múltiples factors.

 • Els homes que s’exciten de forma anal són homosexuals

El punt P dels homes està situat en el recte, a cinc centímetres del inici en la paret frontal, el qual es pot estimular a través de l’anus, tot i que molts homes no estiguin disposats a provar aquesta experiència a causa d’un altre tipus de creences.

 • La dona ha d’esperar a que l’home li proporcioni l’orgasme

Cada persona, independentment del seu gènere, s’ha de responsabilitzar del seu propi plaer.

 • Quan un home perd l’erecció és que no troba a la seva parella sexualment atractiva

No necessariament, existeixen altres causes de disfunció erèctil com ara de causa orgànica o per problemes d’ansietat o estrés entre d’altres.

 • L’alcohol és un potenciador de l’erecció i el desig sexual

L’efecte desinhibidor de l’alcohol fa que molts creguin que contribueix a millorar el seu rendiment sexual. Però el cas és que pot suprimir l’erecció en els homes i dificultar la resposta orgàsmica en les dones ja que l’alcohol és un potent depressor del sistema nerviós.

 • És una desviació sexual el fet de tenir fantasies sexuals de segons quin tipus

Una fantasia no implica una desviació, és tant sols una manera de crear desig i excitació, independentment del tipus de fantasia.

 • L’orgasme produeix més plaer si és simultani

Els orgasmes simultanis no són necessàriament per tenir una vida sexual satisfactòria. Per al contrari, moltes parelles que s’esforcen per aconseguir-ho creen una pressió innecessària, la qual contribueix a que la parella no gaudeixi de la seva relació sexual.

 • Només es masturben les persones solitàries, immadures o aquelles que no estan satisfetes amb les seves relacions sexuals

El cas és que sol succeir just el contrari. La masturbació t’ajuda a descobrir el teu cos i a gaudir d’ell, fent que sigui més fàcil explicar-li a la teva parella el que prefereixes. A més et relaxa, perllonga la teva vida sexual i enforteix la musculatura pèlvica.

 • L’educació sexual a les escoles només condueix a la promiscuïtat

L’educació sexual ajuda als joves a desenvolupar actituds positives i saludables cap a la sexualitat, a més de promoure relacions sexuals sanes.

 

Mónica Blasco

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *